Bestellen als mantelzorger

bruine planken met bord met spaghetti mini tomaten op de tafel en eetgerei

Deel deze blog

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wanneer u mantelzorger bent, wilt u altijd de beste oplossing vinden voor degene waar u voor zorgt. In de meeste gevallen gebruiken de mantelzorgers het internet voor het vinden van een goede en betrouwbare maaltijdservice, maar dit kan nogal complex en onoverzichtelijk zijn. De service Maaltijdhulp kan u hierbij goed ondersteunen. Bij het online vinden van een passende maaltijdservice voor de cliënt, wordt er vaak eerst via de webshop een bestelling geplaatst. Blijkt na de eerste bestelling dat de cliënt en mantelzorger tevreden zijn over de maaltijden en als gevolg hiervan besluiten om structureel te gaan bestellen, dan zijn er verschillende mogelijkheden. De meeste maaltijdservices bieden de optie aan om online uw bestelling door te geven, het is zelfs bij een aantal maaltijdservices nog mogelijk om door middel van een papieren lijst een bestelling door te geven.

De voor- en nadelen

De papieren lijst en het online bestellen heeft uiteraard zijn voor- en nadelen. Het voordeel van een papieren lijst is dat de cliënt, vaak zelf nog de bestelling kan doorgeven aan de maaltijdservice. Zo heeft de cliënt nog echt keuzevrijheid en kan echt kiezen wat hij lekker vindt. Het zelf kiezen van de cliënt, heeft voor u als mantelzorger wel een nadeel. U kunt namelijk weinig tot geen controle uitvoeren of de bestelling geplaatst is. Bij bezorging door middel van vaste bezorgers (vaak een lokale of regionale maaltijdservice), zorgen de bezorgers er vaak wel voor dat de papieren lijst op de goede manier ingevuld retour gaat. Wanneer de bezorging plaatsvindt door een pakketbezorger, dan vindt hier vaak door de bezorger geen controle op.

Bestelt u als mantelzorger zelf via een webshop of online bestellijst, de maaltijden, dan weet u zelf of de bestelling goed is gegaan. Echter moet u natuurlijk niet vergeten om de bestelling te plaatsen. Het is namelijk zo dat u bij veel online webshops, geen bestelherinnering ontvangt. U moet zelf goed in de gaten houden of u de bestelling tijdig en correct plaatst. Bestelt u de maaltijden niet in het bijzijn van de cliënt, dan is het een nadeel dat u de maaltijden dient te kiezen voor de cliënt. Dit is voor een bekende vaak goed te doen, maar kan bij een lastige eter ook nog weleens een behoorlijke uitdaging zijn.

Het bestellen via online en offline bestelmethoden bieden de nodige voor- en nadelen. Welke manier het beste bij u en de cliënt past is voor het grootste gedeelte afhankelijk van de persoonlijke situatie. Twijfelt u? Probeer dan gewoon eerst één van beide bestelmethoden. Past dit in de praktijk toch niet (goed) bij jullie, dan is het bij de meeste maaltijdservices goed mogelijk om van bestelmethode te veranderen.

Ontvang een vrijblijvend advies

Laat geheel vrijblijvend uw telefoonnummer achter en wordt door de meest geschikte maaltijdservice gebeld over de mogelijkheden.

Ontdek meer verhalen

blog

Stamppot is een oer-Hollands gerecht, toch?

Stamppot is een oer-Hollands gerecht, toch? Niets is minder waar, want het recept kregen we uit veel Zuidelijker windstreken. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog rond 1574

blog

Eetweetje venkel

Wortelen, spinazie en broccoli zijn groentes die we veel in de keuken zien, maar aan venkel wordt niet zo snel gedacht. Terwijl venkel een hele

Snel een maaltijdservice vinden…

Wilt u eenvoudig, snel en vrijblijvend een advies ontvangen? Laat dan uw gegevens achter en de meest geschikte maaltijdservice belt u op!