Eetweetje zuurkool

Deel deze blog

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vroeger was zuurkool een echt seizoensproduct en had iedere zuurkoolfabriek zijn eigen geheime receptuur. Tegenwoordig is zuurkool het hele jaar door verkrijgbaar, maar de smaak en structuur van de zuurkool verandert wel met de seizoenen. Dat komt door de verschillende koolsoorten die worden gebruikt per seizoen. In juli wordt zuurkool gemaakt van zomerwitte. Dat is een kool met een zachte structuur, deze hoeft maar kort te gisten en is ook zacht van smaak. Na de zomerwitte volgen de herfstwitte, de late herfstrassen en de bewaarrassen. Deze soorten zijn harder en moeten langer gisten, hierdoor zijn ze ook zuurder van smaak.

Ontvang een vrijblijvend advies

Laat geheel vrijblijvend uw telefoonnummer achter en wordt door de meest geschikte maaltijdservice gebeld over de mogelijkheden.

Ontdek meer verhalen

blog

Stamppot is een oer-Hollands gerecht, toch?

Stamppot is een oer-Hollands gerecht, toch? Niets is minder waar, want het recept kregen we uit veel Zuidelijker windstreken. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog rond 1574

blog

Eetweetje venkel

Wortelen, spinazie en broccoli zijn groentes die we veel in de keuken zien, maar aan venkel wordt niet zo snel gedacht. Terwijl venkel een hele

Snel een maaltijdservice vinden…

Wilt u eenvoudig, snel en vrijblijvend een advies ontvangen? Laat dan uw gegevens achter en de meest geschikte maaltijdservice belt u op!