Eetweetje zuurkool

Deel deze blog

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vroeger was zuurkool een echt seizoensproduct en had iedere zuurkoolfabriek zijn eigen geheime receptuur. Tegenwoordig is zuurkool het hele jaar door verkrijgbaar, maar de smaak en structuur van de zuurkool verandert wel met de seizoenen. Dat komt door de verschillende koolsoorten die worden gebruikt per seizoen. In juli wordt zuurkool gemaakt van zomerwitte. Dat is een kool met een zachte structuur, deze hoeft maar kort te gisten en is ook zacht van smaak. Na de zomerwitte volgen de herfstwitte, de late herfstrassen en de bewaarrassen. Deze soorten zijn harder en moeten langer gisten, hierdoor zijn ze ook zuurder van smaak.

Ontvang een vrijblijvend advies

Laat geheel vrijblijvend uw telefoonnummer achter en wordt door de meest geschikte maaltijdservice gebeld over de mogelijkheden.

Ontdek meer verhalen

blog

Goede voornemens

Heeft u dit jaar goede voornemens, bijvoorbeeld (nog) gezonder eten? Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen alweer na 2 weken stoppen met hun goede

Snel een maaltijdservice vinden…

Wilt u eenvoudig, snel en vrijblijvend een advies ontvangen? Laat dan uw gegevens achter en de meest geschikte maaltijdservice belt u op!