Welke soorten maaltijden

Wanneer u op zoek bent naar kant en klare maaltijden, zult u snel zien dat er een groot aantal soorten maaltijden zijn. Deze maaltijden worden door verschillende maaltijdservices aangeboden en hebben zo elk hun voordelen en nadelen. Wat het beste bij u past is geheel afhankelijk van uw specifieke eisen. U kunt via Maaltijdhulp op een laagdrempelige manier de perfecte soort maaltijd voor uw wensen vinden. Wij zullen u alvast op weg helpen en u in het kort uitleggen welke soorten kant en klare maaltijden er zijn.

Dagverse maaltijden

Dit zijn maaltijden die dagelijks vers worden bereidt en nog 1 á 2 dagen in de koelkast te bewaren zijn. Dagverse maaltijden worden vaak door lokale winkeliers klaargemaakt, zoals traiteurs, slagerijen en groentewinkels. Omdat de maaltijden niet zuurstofarm worden verpakt is de houdbaarheid maar beperkt, maar zijn de maaltijden wel lekker vers. 

Koelverse maaltijden

Deze maaltijden zijn er in twee soorten. Wel of niet gepasteuriseerd. Koelverse maaltijden die niet gepasteuriseerd zijn, worden iedere week vers bereid en vervolgens zuurstofarm verpakt. Doordat er geen zuurstof in de verpakking zit, zijn deze maaltijden vaak een week houdbaar in de koelkast. Niet gepasteuriseerde koelverse maaltijden kunnen dan ook voor maximaal een week tegelijk worden geleverd.

Koelverse maaltijden die worden gepasteuriseerd, worden na het bereiden nogmaals verhit in de verpakking. Tijdens het verhitten worden bacteriën in de maaltijd vernietigt, waardoor deze vaak enkele weken kunnen worden bewaard in de koelkast. Bijna alle maaltijden die bij supermarkten verkrijgbaar zijn en in het koelschap liggen zijn gepasteuriseerde koelvers maaltijden. Gepasteuriseerde koelvers maaltijden worden vaak voor 1 tot 2 weken tegelijk geleverd. De versbeleving tussen gepasteuriseerde en niet gepasteuriseerde koelvers maaltijden kan soms behoorlijk groot zijn, maar verschilt over het algemeen per product.

Vriesverse maaltijden

Dit zijn maaltijden die diepgevroren worden geleverd en in de diepvries enkele weken tot maanden bewaard kunnen worden. Vriesverse maaltijden worden vaak voor enkele weken tegelijk geleverd. Diepvries maaltijden worden na bereiding in zogenaamde shockvriezers ingevroren. Dit zijn vriezers die de maaltijden in een hele korte tijd, tot in de kern kunnen invriezen. Hierdoor ontstaat er nauwelijks kristalvorming op de maaltijd en blijft de kwaliteit van de maaltijd beter.

Warme maaltijden

Maaltijden die rondom etenstijd, vaak tussen de middag, warm aan huis worden geleverd en direct gegeten kunnen worden. Warme maaltijden worden vaak per dag vanuit tafeltje dekje organisaties of zorginstellingen aan huis geleverd. Het verschilt per organisatie of deze maaltijden voor het verwarmen dagvers zijn bereid, of dat het gaat om opgewarmde koelvers- of diepvriesmaaltijden.

SNEL EEN MAALTIJDSERVICE VINDEN

Bent u op zoek naar een geschikte maaltijdservice voor kant en klare maaltijden, maar wilt het niet lukken om de juiste te vinden? Of vindt u het makkelijk dat de beste maaltijdservice in uw regio u belt. Dan kunt u geheel vrijblijvend uw telefoonnummer achter laten en wordt u door de meest geschikte maaltijdservice gebeld over de mogelijkheden.

Zo ontzorgen wij het zoekproces en kunt op een zeer snelle manier genieten van dagverse maaltijden, koelverse maaltijden, vriesverse maaltijden of warme maaltijden.