Welke soorten maaltijden zijn er

Kies tussen dagverse, koelverse en vriesverse maaltijden

Wanneer u op zoek bent naar kant en klare maaltijden, ziet u snel zien dat er nogal wat te kiezen valt. Wij verdelen de maaltijden onder in een viertal soorten. U kunt kiezen voor de dagverse maaltijden, koelverse maaltijden, vriesverse maaltijden of warme maaltijden. </p><p>De maaltijden worden door verschillende maaltijdservices aangeboden in een groot aantal gemeentes en hebben zo elk hun voordelen, maar ook hun nadelen. Wat het beste bij u past is geheel afhankelijk van uw specifieke wensen. U kunt via Maaltijdhulp op een laagdrempelige manier de perfecte maaltijdservice voor uw wensen vinden. </p><p>Wij helpen u alvast op weg met de verschillende soorten maaltijden en vertellen u in het kort wat de verschillen zijn van deze kant en klare maaltijden

Dagverse maaltijden

Dit zijn maaltijden die dagelijks vers worden bereidt en nog 1 á 2 dagen in de koelkast te bewaren zijn. Dagverse maaltijden worden vaak door lokale winkeliers klaargemaakt, zoals traiteurs, slagerijen en groentewinkels. Omdat de maaltijden niet zuurstofarm worden verpakt is de houdbaarheid maar beperkt, maar zijn de maaltijden wel lekker vers. 

Koelverse maaltijden

Deze maaltijden zijn er in twee soorten. Wel of niet gepasteuriseerd. Koelverse maaltijden die niet gepasteuriseerd zijn, worden iedere week vers bereid en vervolgens zuurstofarm verpakt. Doordat er geen zuurstof in de verpakking zit, zijn deze maaltijden vaak een week houdbaar in de koelkast. Niet gepasteuriseerde koelverse maaltijden kunnen dan ook voor maximaal een week tegelijk worden geleverd.

Koelverse maaltijden die worden gepasteuriseerd, worden na het bereiden nogmaals verhit in de verpakking. Tijdens het verhitten worden bacteriën in de maaltijd vernietigt, waardoor deze vaak enkele weken kunnen worden bewaard in de koelkast. Bijna alle maaltijden die bij supermarkten verkrijgbaar zijn en in het koelschap liggen zijn gepasteuriseerde koelvers maaltijden. Gepasteuriseerde koelvers maaltijden worden vaak voor 1 tot 2 weken tegelijk geleverd. De versbeleving tussen gepasteuriseerde en niet gepasteuriseerde koelvers maaltijden kan soms behoorlijk groot zijn, maar verschilt over het algemeen per product.

Vriesverse maaltijden

Dit zijn maaltijden die diepgevroren worden geleverd en in de diepvries enkele weken tot maanden bewaard kunnen worden. Vriesverse maaltijden worden vaak voor enkele weken tegelijk geleverd. Diepvries maaltijden worden na bereiding in zogenaamde shockvriezers ingevroren. Dit zijn vriezers die de maaltijden in een hele korte tijd, tot in de kern kunnen invriezen. Hierdoor ontstaat er nauwelijks kristalvorming op de maaltijd en blijft de kwaliteit van de maaltijd beter.

Zoek direct een maaltijdservice

bord met penne tomaten en tomatensaus

Snel een maaltijdservice vinden…

Wilt u eenvoudig, snel en vrijblijvend een advies ontvangen? Laat dan uw gegevens achter en de meest geschikte maaltijdservice belt u op!